Creative Commons 3.0 RSS CSS 2.1 XHTML 1.0
Entrar  
Rexistru
La actualidá llaboral asturiana 
Escrito por ObservatoriuLlaboral el llunes, 20 abril de 2009

Según informa Europa Press:
La direición de Saint Gobain refugó güei les dos propuestes presentaes polos representantes de los trabayadores como alternatives al Espediente de Regulación d'Emplegu, ERE, propuestu pola multinacional pa 70 de los emplegaos, nesti casu de la llinia de Glass nes instalaciones avilesines.

Nun conceyu celebráu güei los sindicatos presentaron a la direición les posibilidaes o bien d'adelantar al mes d'agostu la campaña de 'vidrio diamant' prevista pal mes de setiembre, o bien concentrar les vacaciones del personal de la llinia afeutáu pola baxada de producción del vidriu al mes d'agostu.

Pero según informó a Europa Press el representante de CC.OO nel comité d'empresa, José María Lombardía, la direición "nun aceptó nenguna d'eses propuestes y sigue alantre cola so propuesta del ERE.

Lombardía esplicó que'l comité refuga l'ERE por dos razones fundamentales. La primer d'elles son les causes que lu motiven, qu'a xuiciu de los sindicatos nun son otres que la derivación de parte de la producción a otres instalaciones, y la segunda porque consideren qu'hai propuesta y alternatives factibles pa evitalu.

Dambes partes quedaron convidaes a un nuevu conceyu'l próximu miércoles, día nel qu'acaba'l plazu d'alegaciones.